Instagram : @coach_asmaaishah

04 February 2015

Coach Asma 013 2203389 : Senarai Kalori Makanan

Sebagai seorang coach pengurusan berat badan Herbalife, saya sentiasa mengingatkan klien saya berkenaan kalori makanan. Nak makan boleh tapi berpada. Sebabnya kalau tidak berhati hati anda akan ambil kalori daripada tubuh anda perlukan. Pelan pemakanan herbalife adalah yang terbaik setakat saya pakai. Boleh bantu anda untuk turun berat badan.

Untuk lebih selamat, anda boleh hubungi saya untuk mendaptkan pelan pemakanan khusus untuk turun berat badan. Saya hanya menggantikan sarapan pagi dan makan malam dengan shake herbalife.

Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
Popia goreng (satu) = 130 kalori
Popia basah (satu) = 95 kalori
Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori
Kek biasa tanpa krim (sepotong) = 87 kalori
Karipap (sebiji) = 130 kalori
Sandwich sardin (sekeping) = 70 kalori
Bubur kacang (semangkuk) = 100 kalori
Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori
Roti putih (2 keping) = 156 kalori
Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
Peha ayam goreng (satu) = 130 kalori
Nugget ayam (satu) = 60 kalori
Sate ayam (secucuk) = 35 kalori
Minuman berkabonat 1 tin 285g = 120 kal
Minuman kotak 250g = 105 kal
Susu tepung penuh krim 1 sudu makan = 33 kal
Susu tepungtanpa lemak 1 sudu makan = 25 kal
Aiskrim 2 skop= 390 kal
Susu pekat manis 1 sudu makan = 71 kal
Tembikai (sepotong) = 20 kalori
Betik (sepotong) = 45 kalori
Pisang emas (2 biji) = 76 kalori
Durian (5 ulas) = 64 kalori
Limau (sebiji) = 42 kalori
Jambu batu (sebiji) = 110 kalori
Nenas (sepotong) = 59 kalori
Epal (sebiji) = 63 kalori

Pastikan anda makan mengikut kalori yang badan perlukan. Untuk bagi seimbang, anda boleh memilih pagi untuk ambil shake herbalife. 

Hubungi untuk program turun berat dengan herbalife
Coach Asma 013 2203389

No comments:

Post a Comment